Porsaanposki

Reseptit

Porsaanposkigulassi
ja kuminasmetanaa 4:lle

NOPEA PORK!

Valmistusaika: 30 min

4kpl Done! täydelliseksi kypsennettyä porsaan poskea
2rkl rypsiöljyä
2kpl salottisipulia
2kpl valkosipulin kynsiä
6kpl perunoita
2kpl porkkanoita
400g tomaattimurskaa
1kpl punainen paprika
1tl savupaprika jauhetta
1/4tl suolaa
mustapippuria myllystä

Kuminasmetana

125g smetana
1tl kuminaa
ripaus suolaa

Kuori vihannekset ja paloittele ensin sipulit ja valkosipuli pieneksi. Kuullota rypsiöljyssä 5 minuuttia. Kuutioi sillä aikaa perunat, porkkanat ja paprika, lisää joukkoon. Kuullota hetki. Lisää joukkoon porsaan posket liemineen ja loput muut aineet, hauduta 20 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita smetanaan jauhettu kumina ja mausta suolalla.

Teriyaki 4:lle

GRILLATTU PORK!

Valmistusaika: 30 min

4kpl Done! täydelliseksi kypsennettyä porsaan poskea
1kpl lime
1kpl chili
1/2pnt korianteria

Teriyaki-glaseeraus

2rkl voita
2rkl soijaa
2rkl miriniä tai sokeria
pieni pala inkivääriä kuorittuna
liemi PORK! pussista

Keitä ensin glaseerauskastike kiehauttamalla kaikki ainekset. Kuumenna grilli täydelle teholle. Sivele kastiketta poskien päälle ja grillaa yhteensä 5 minuuttia per puoli välillä käännellen. Voitele vielä lopuksi glaseerauskastikkeella ja viimeistele limenmehulla, chilillä ja korianterilla.

Pikkelöityjä vihanneksia

3dl vettä
1dl riisiviinietikkaa
1dl miriniä tai sokeria
suolaa, mustapippuria myllystä, seesamöljyä

Vihanneksia makusi mukaan: kurkkua, porkkanaa, retikkaa, retiisejä, kesäkurpitsaa, kurpitsaa, sipuleita, sieniä, kukkakaalia jne.

Kiehauta pikkelöinti liemi. Jos pikkelöit kovempia kasviksia keitä niitä muutamia minuutteja pikkelöinti liemessä. Pehmeämpi rakenteiset voi sekoittaa kylmään liemeen. Anna vihannesten maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Nosta vihannekset liemestä ja mausta suolalla, pippurilla ja seesamöljyllä ennen tarjoilua.

Tarjoa lisukkeeksi esimerkiksi sushiriisiä

Naudanrintaa

Reseptit

Karitsan niskasta 2:lle

Pitaleivät LAMB!

Valmistusaika: 20 min

2kpl Done! täydelliseksi kypsennettyä karitsan niskaa
2kpl pitaleipiä
½ punainen paprika
2kpl tomaattia
1oksa rosmariinia
minttua

Tee ensin tsatsiki (resepti alla). Kuumenna grilli ¾ osa teholle. Kaada liemi karitsan niska pussista kulhoon. Grillaa lihoja 8 minuuttia välillä käännellen. Kostuta lihaa liemellä grillauksen ajan, käytä sutina rosmariinin oksaa. Leikkaa paprika ja tomaatti siivuiksi ja grillaa 2 minuuttia. Grillaa myös samalla pita leivät. Halkaise leivät ja täytä lihalla, vihanneksilla, tsatsikilla ja mintulla.

Tsatsiki

4rkl kreikkalaista jugurttia
1kpl kurkku
1kpl valkosipulin kynsi
2rkl sitruunamehu
2rkl hienonnettua lehtipersiljaa
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

Raasta kurkku ja laita se siivilään valumaan muutamaksi minuutiksi. Leikkaa valkosipulin kynsi todella hienoksi. Sekoita kulhossa valutettu kurkku, valkosipuli, jugurtti ja mausteet.

Karitsan niskaa
ja ratatouillea 4:lle

PAISTETTU LAMB!

Valmistusaika: 60 min

Ratatouille

1kpl punainen paprika
1kpl keltainen paprika
1kpl pieni vihreä kesäkurpitsa
2kpl yksikyntinen valkosipuli
3kpl salottisipuli
puolikas munakoiso
6kpl luumutomaatti
½ sitruunamehu

1,5dl hyvää oliiviöljyä
2kpl laakerinlehti
kourallinen basilikaa ja lehtipersiljaa hienonnettuna
merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Lämmitä uuni 130-asteiseksi.
Kuori ja leikkaa valkosipulit kahtia, poista itu keskeltä. Kuori sipulit. Leikkaa vihannekset peukalon pään kokoisiksi kuutioiksi, poista siemenet ja laita sivuun omiin segmentteihinsä. Kuumenna paistinpannulla puolet oliiviöljystä ja lisää joukkoon toinen valkosipulin kynsi. Lisää pannulle ensin sipulikuutiot ja kuullota 5min. Lisää pannulle paprikakuutiot ja kuullota pari minuuttia lisää. Kippaa aineet uunivuokaan. Puhdista pannu ja lisää pannulle loput oliiviöljy ja valkosipuli. Lisää joukkoon munakoiso palat ja paista 5min. Lisää joukkoon kurpitsanpalat ja paista 2minuuttia lisää. Kippaa uunivuokaan. Lisää uunivuokaan tomaattikuutiot ja mausta suolalla. Lisää joukkoon vielä laakerinlehdet ja hauduta uunissa n.45min, riippuen astian laakeudesta. Poista laakerinlehdet ja valkosipulin kynnet. Kruunaa ratatouille runsailla yrteillä, pippurilla ja sitruunamehulla.

Paistettu karitsan niska

4kpl DONE! Karitsan niskaa
1rkl oliiviöljyä

Kuumenna paistinpannu paista karitsan niskat oliiviöljyssä kauniin ruskeaksi. Nosta ratatouillen päälle uuniin sen valmistuksen loppu vaiheessa. Lisää pannulle liemi karitsa pusseista ja keitä kasaan. Siivilöi karitsojen päälle juuri ennen tarjoilua.

Karitsanniskaa

Reseptit

Piparjuurivoissa paistettu naudanrinta
ja rakuunakermaa 4:lle

GRILLATTU BEEF!

Valmistusaika: 30 min

4kpl Done! täydelliseksi kypsennettyä naudanrintaa
2rkl voita
1kpl pieni keltasipuli
1rkl raastettua piparjuurta
2dl kermaa
1/2pnt rakuunaa
lisäksi
2dl herneitä
ripaus suolaa
perunamuusia

Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Kuori ja leikkaa sipuli valmiiksi. Laita voi pannulle ja kun se vaahtoaa lisää pannulle BEEF! palat. Voit halutessasi leikata ne pienemmiksi paloiksi. Paista 3 minuuttia per puoli. Nosta lihat sivuun. Lisää pannulle leikatut sipulit ja hauduta viitisen minuuttia. Lisää sitten pannulle piparjuuri, BEEF! pussien liemi ja kerma. Keitä muutama minuutti kasaan kunnes kastike on paksuuntunut. Hienonna rakuuna ja lisää joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisukkeeksi ryöpättyjä herneitä ja keitettyjä perunoita tai muusia.

Grillattu naudanrinta
ja tomaatti-mozzarellasalaattia 2:lle

GRILLATTU BEEF!

Valmistusaika: 20 min

2kpl Done! täydelliseksi kypsennettyä naudanrintaa
1rasia kirsikkatomaatteja
1kpl pieni punasipuli
1rkl balsamiviinietikkaa
1/2dl oliiviöljyä
1/2pnt rucolaa
2 reilua viipaletta maalaisleipää
125g buffalo mozzarellaa
2kpl valkosipulin kynsiä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

basilikaa

Kuumenna grilli keskilämmölle. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja laita kulhoon. Lisää joukkoon viinietikka ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja anna maustua muutama minuutti. Halkaise tomaatit sipulin joukkoon. Paloittele myös mozzarella joukkoon. Grillaa BEEF! 3 minuuttia per puoli ja valele välillä pussissa olevalla liemellä. Grillaa leipäviipaleet ja hiero niitä halkaistulla valkosipulin kynnellä. Sekoita tomaattien ja sipulien joukkoon pesty rucola ja lisää oliiviöljy. Leikkaa BEEF! siivuiksi ja kasaa salaatti leiville. Viimeistele mustapippurilla ja basilikalla.